Som du kanskje allerede er klar over, er tennisballer ganske forurensende. Hver gang man treffer en ball, spres det mikroplast i luften. De fleste tennisballer reiser 80 000 km før de i det hele tatt tas ut av røret i Europa. Vi bruker mange baller per år, over 325 millioner globalt. Tennisballer er veldig vanskelige å skille ut til sine grunnleggende komponenter (gummi, nylon, polyester) og er derfor vanskelige å resirkulere. Renewaball er de eneste som mestrer denne prosessen.

Container fra Renewaball som brukes for innsamling av brukte tennisballer

Renewaball ble startet i Nederland, og den første ballen ble produsert våren 2020. Renewaball ble lansert og støttet av en stor sponsor under den årlige ABN AMRO World Tennis ATP 500-turneringen i 2020 (turneringens hovedsponsor). Avtalen mellom Renewaball og ABN Amro var svært vellykket, og har siden dette blitt forlenget hvert år. Etter dette har Renewaball spredt seg stort i Nederland og nå videre til Tyskland og Belgia.

Hver gang man treffer en ball, spres det mikroplast i luften. De fleste tennisballer reiser 80 000 km før de i det hele tatt tas ut av røret i Europa. Vi bruker mange baller per år, over 325 millioner globalt.

I Norge inngikk Renewaball en avtale med Norges Tennisforbund i 2023, hvor alle brukte baller fra NM i Frognerparken ble samlet inn og resirkulert. Målet til Renewaball videre er å nå ut til landene i Nord-Europa. Renewaball jobber med å få prisene ned, men det tar litt tid, og de er avhengige av at flere klubber i Norge er med på det bærekraftige valget. Dette gjør at kostnadene for å ha Renewaball i en norsk klubb er høyere enn man kan forvente, ca. 7 000 kr per år. Dette inkluderer henting av brukte baller, beholdere og også plass til reklame for sponsorer for ordningen.

Vi frir nå til våre medlemmer for å høre om dere vet om en bedrift som kan tenke seg å være med å sponse oss med dette bærekraftige valget ved å sponse oss med kostnadene for ordningen. I gjengeld får firmaet logo på beholderen og muligheten til å bidra til et bedre miljø.

Ta kontakt med daglig leder i Tønsberg Tennisklubb, Ulf Skogeng på 94169743 eller post@tonsbergtennis.no for mer informasjon.

Eksempel på firma som har Renewaball i Nederland: “BikeStore”
Categories: Anlegg