Uansett om du er er erfaren spiller eller har nettopp startet med tennis, stigespill er en morsom og rask måte for å møte nye tennisspillere på ditt nivå. Meld deg på, og du vil spille din første kamp i løpet av 2 uker.

Påmelding

Stigespill er fra det året du fyller 15 år. Du velger selv hvilke stigespill du ønsker å være med på. Det er gratis å være med. Du betaler kun for baneleie.

Klubbstigen

Klubbstigen for medlemmer i Tønsberg Tennisklubb. Her vil du kun spille mot andre medlemmer i klubben. Finnes tilgjengelig som singlestige.

BabolatStigen

BabolatStigen er for alle medlemmer i klubber i Vestfold og Telemark (Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Stavern og Porsgrunn). Her vil du spille mot medlemmer i alle de andre klubbene. BabolatStigen er tilgjenglig som singel- og doublestige. BabolatStigen er sponset av Torinor Sport og vinnere av hver sesong får gavekort.

Hvordan fungerer stigespill?

Den første kampen du spiller vil du bli rangert basert på nivået som du har valgt i din profil.  Hver 2. uke startes en ny runde. I begynnelsen av runden mottar spillerne en e-post med informasjon om deres neste kamp og hvem som er motstander. Den høyest rangerte spilleren foreslår en dag og et tidspunkt for å spille kampen og bestiller baneleie. Vinneren registrerer resultatet av kampen. Resultatene behandles ved slutten av runden. Etter ferdigspilt kamp har du 2 uker på å registrere kampresultatene. Se også spilleregler

Har du spørsmål til stigespill, ta kontakt med oss på post@tonsbergtennis.no

Oversikt over noen viktige funksjoner:

 • Du kan selv velge å hoppe over runder om du skal på ferie eller er syk
 • Du kan hoppe over sesonger om du f.eks ikke ønsker å spille om sommeren
 • Om du og din motstander ikke har tid til å spille kampen i runden kan dere velge en annen dato i neste runde
 • Du kan velge å avslutte stigespillet og når som helst bli med igjen når det passer deg. Det eneste du må gjøre er å vente til neste runde starter. En runde varer i 14 dager
 • Du kan selv velge spillefrekvens. Standard er 1 gang hver 14 dag, 2 ganger hver 14 dag eller 3 ganger hver 4 uke
 • Du velger selv hvilke dager og tidspunkt som du kan spille på. Systemet vil forsøke å matche andre spillere på ditt nivå som kan spille på samme tidspunkt som deg selv

Ofte stilte spørsmål om stigespill

Her har vi samlet svar på spørsmål som vi får om stigespill. Om du ikke finner svar på det du lurer på kan du også se spilleregler. Nederst på siden finner du også en “Ofte stilte spørsmål” seksjon

Du kan velge å stå over rankingspill i en eller flere måneder. Dette gjør du i innstillinger når er innlogget. Huk av for hvilke måneder du ønsker å hoppe over. Vær oppmerksom på at du vil miste en plass pr. måned om du velger dette.

Du kan selv velge hvor ofte du får invitasjon til kamp. Dette gjør du i din profil: Velg “Min proil”, deretter “Pokalen”. Standard oppsett er “1 kamp per runde (2 uker)” dvs en kamp hver 14 dag. Du kan velge mellom:

 • “1 match per round (2 weeks)” = en kamp hver 14 dag
 • “1 extra match every other round” = en ekstra kamp hver andre runde
 • “2 matches per round (2 weeks)” = en kamp i uken

Registrer en kampdato i neste runde og kampen vil bli gjennomført som vanlig. Du kan også hoppe over neste runde og beholde plassen din. Dette gjør du i din profil.

Spond har ikke funksjonaliteten som kreves for å organisere et stigespill. Klubbstigen er et eget system som er laget spesielt for formålet på samme måte som Spond er laget for å organisere trening og Matchi er vårt system for medlemsregister og baneleie. I en ideell verden hadde man kunnet ønske seg et og samme system, men det krever at det lages integrasjonsløsninger mellom systemene. Dette er dyrt og i de fleste tilfeller er det liten interesse for å lage dette fra systemleverandører.

 1. Nybegynner Du har nettopp begynt å spille, eller har kun spilt sporadisk opp gjennom årene. Teknikken og ballkontrollen varierer sterkt, fra enkelte superslag til mer normale feilslag. Connect & Play – nivå:  1 stjerne.
 2. Viderekommende lett Du har spilt regelmessig en stund, eller sammenhengende i perioder. Basisteknikken på de fleste slag, grep og sving på grunnslag spesielt, er ganske godt innøvd.  Du klarer å slå 10 – 15 ballvekslinger fra grunnlinjen med lavt tempo, med myk eller normal ball. Serven er fortsatt teknisk vanskelig, men du treffer ofte i riktig serverute. Connect & Play – nivå: 2 stjerner
 3. Viderekommende Du har spilt i flere år som aktiv voksen mosjonist eller som juniorspiller. Teknikken på de fleste slag og ballsikkerheten er god. Du klarer å slå 10-15 ballvekslinger fra grunnlinjen med middels høyt tempo. Taktisk tennis, dvs. plassering av ballen målrettet på banen med toppspinn og underspinn (slice) beherskes. Connect & Play – nivå:  3 stjerner.
 4. Viderekommende sterk Du har spilt i mange år eller har hatt en ekstraordinær spillerutvikling. Du har eller begynner å få god matcherfaring fra primært klubb- eller regionalt nivå. Egen spillestil er utviklet, du kan slå 10-15 ballvekslinger med høyt tempo, og liker utfordringene med matchspill. Connect & Play – nivå: 4 stjerner
 5. Topp lett Du er på det nest høyeste klubbnivået og har spilt konkurransetennis i mange år, både regionalt og nasjonalt. Når du er i flytsonen, spiller du på klubbens absolutte toppnivå (6). Connect &Play-nivå: 5 stjerner.
 6. Topp Du er på et meget høyt nivå både regionalt og nasjonalt. Du behersker ofte spill med ekstra høyt tempo, og har meget god sikkerhet på alle slag. Connect & Play-nivå: 6 stjerner.

Dette skyldes i hovedsak to ting:

 • De som melder seg på velger “feil” nivå. Det vil da gå noen runder før de havner på rett nivå
 • Det er for få spillere i stigen og da spesielt på det nivået som du befinner deg på. Ta kontakt med andre spillere som du kjenner og som er på ditt nivå og be de om å bli med i stigespillet

For at Klubbstigen skal fungere er vi avhengig av at spillere blir varslet. Klubbstigen sender kun ut e-post når det er nødvendig og ved følgende hendelser:

 • Når du har blitt satt opp med en ny kamp
 • Når din motstander foreslår en dato eller avlyser kampen
 • Når dato for kampen har blitt bekreftet
 • Når resultatet har blitt registrert

Om ingen planlegger kampen sendes det totalt 3 påminnelser. Spillere kan unngå disse påminnelsene ved å planlegge kampen.

Om du er syk, på ferie eller opptatt med andre aktiviteter bør du sette på pause i din profil, da vil du ikke bli invitert til kamp. Se også hvordan hopper jeg over runder.